Hjemmeforsøg uden anledning

Efter at have set kanelgiffelkongen i aktion, måtte jeg give det et forsøg mere “bare fordi”. Børnene blev mine smagsdommere i dette forsøg. De havde smagt kanelkongens gifler, som jeg havde taget et par stykker med hjem af, og syntes at de var fantastiske.

Jeg synes at det var nemmest med den første oprskrift på kanelgifler, så besluttede at finpudse videre på denne i dette forsøg.

 

Denne gang gik det langt bedre. I stedet for at rulle dejen, brugte jeg en teknik med at folde den to gange. Ved egentlig ikke hvad der er mest rigtigt, men det var mest for at komme væk fra kanelsnegl-forestillingen. Jeg fik skåret rullen i godt tykke skive på omkring 2-3 cm, og trykket dem let flade.

Nå ja, jeg lavede i øvrigt dobbelt op på fyldet, da jeg synes at der var for lidt første gang!

Nederst i ovnen satte jeg desuden en bradepannde med vand, således at kanelgiflerne måske kunne blive mere fugtige i svampede  i det.

Smagsdommerne, minime1 og minime2, synes faktisk at disse kanelgifler var lige så lækre, som dem jeg havde med hjem forleden dag (kanelgiffelkongens) – succes!

Jeg har dog lært at becel ikke er det rigtige fedtstof at bruge til fyldet. Det flyder ret meget ud og størkner ikke nok bagefter, sandsynligvis fordi becel er så blødt, også ved køleskabstemperatur.

Opdaterer erfaringsloggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>