Kanelgiffeleksperiment take #2 – ny opskrift

Efter at have postet om mit kanelgiffelforsøg på facebook og linket til min ukanelgiffeliserede hjemmeside, fik jeg endnu en opskrift på kanelgifler. Denne her kommer fra Astrid:

Kanelgifler:
6 spsk vand
50 g gær
Lidt salt og 3 spsk sukker
50-100 g smeltet smør
7-8 dl mel
KOLDT smør, kanel, sukker og evt marzipan

 

Gær i vand, lidt mel og så salt og sukker. Smeltet smør røres i. Resten af melet, og der æltes.

 

Rul ud til rektangel (ca dobbelt så lang som høj)

 

Læg nu fine skiver (gammeldags ostehøvl er fjong her) af smøret på midten af den udrullede dej, på den lange led. Bland kanel og sukker og drys efter behag, Læg evt. tynde stykker marzipan på og læg nu den ene halvdel dej, over så alt smørret er dækket. Læg evt lidt mere kanelsukker/smør på og fold sidste halvdel over. Tryk lidt sammen og skær ud i passende stykker og lad hæve ca 25 min. Bag ved 225 grader i ca 12 min.

 

Årh hvaaad!

Nu hvor jeg ikke fik lavet kanelgifler til mit oplæg, tænkte jeg i stedet for at lade min nyerobrede klasse til projekt-lederkursus fungere som forsøgs-kanelgiffel-testere. Og hvad andet var der at gøre end at kaste sig ud i det? Nyt forsøg, ny opskrift. Go!

Jeg burde nok have sagt mig selv, at allerede da jeg efter kun at have brugt højst halvdelen af melen havde en dej der vat “mættet” nok havde brugt for lidt vand (åh de skefulde-mål, så upræcise i en begynders verden!)

Da jeg så rullede ud var der ikke så meget dej. Gik forresten også kold i det der folde-noget. Folde hvad hvordan? Og hvad er sukker og kanel “efter behag”? Det krævede et tjek i erfaringsloggen, som desværre stod relativt tomt på det tidspunkt. Der arbejdes på sagen.

I et desperat forsøg på at få mindst 20-25 kanelgifler fik jeg skåret dem alt for tynde. Dette resulterede i at de små tynde skiver væltede og kom til at ligne flade, tørre kanel-wannabe-snegle.

Var det en giffel? Var det en snegl? Nej, det var en FAIL!

Men … tilgengæld fik jeg eksperimenteret lidt rester/skiver af noget nougat-marcipan ind i det. Bare for at gøre det helt forkert (kunne i øvrigt på ingen måde smages).

Og … se bare hvor fint, det meste endte med at være semi-økologisk. En dejlig semi-økologisk FAIL.

En smagsprøve-kursist/Mette udtalte om hendes kanelgiffel: “Den kunne måske godt være lidt mere svampet i det“. (Citeret frit fra hukommelsen 9 dage efter).

One Response to Kanelgiffeleksperiment take #2 – ny opskrift
  1. [...] Post navigation ← Previous [...]

Leave a Reply to Møde med Kanelgiffelkongen | Kanelgiflen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>