Author Archives: Lenka

Kanelgiffel-eksperimentør

Giffeldrama

Giffeldrama: Kohberg tilbagekalder en kvart mio. kanelgifler Godt man har kanelgiflen.dk – phew. Og så har jeg endda slet ikke fået opdateret at jeg lavede kanelgifler for et par uger siden – efter en tilpasset opskrift 1 – helt uden at logge det her. Jeg er en kanelgiffelhængerøv

Kanelgifler opskrift 1, take … 3? Nej 4.

Jeg har lavet kanelgifler i dag – helt uden at opdatere, for sådan der jeg også en gang i mellem (og dette indlæg er skrevet i fremtiden). Jeg lavede dem efter en modificeret udgave af opskrift 1. Som sidst: med ca. dobbelt så meget fyld i end hvad der er i opskriften, og derudover en  Read more »

Durumelificerede kanelgifler

En tømmermandsdag, hvor man egentlig skulle skrive opgave er oplagt til at bage kanelgifler, især hvor man evt. har planlagt at besøge sin tilsyneladende only-kanelgiffel-spisende niece. Så jeg tog udfordringen op, kun for at konstatere at udfordringen var en pandoras æske eller måske en babushka dukke af udfordringer eller noget der ligner. Jeg besluttede mig  Read more »

Kanelgiffeliseret niece

Gode nyheder. Jeg kan nu tilføje det nyeste og yngste medlem i kanelgiffel-communitiet (det endnu imaginære) til listen: min niece Amelié på blot … øøh … 16 måneder eller hvor gammel hun nu påstås at være. Min bror a.k.a. hendes fader udtaler stolt: “Amelié har accepteret kanelgifler som noget af det eneste mad, hun kan  Read more »

Hjemmeforsøg uden anledning

Efter at have set kanelgiffelkongen i aktion, måtte jeg give det et forsøg mere “bare fordi”. Børnene blev mine smagsdommere i dette forsøg. De havde smagt kanelkongens gifler, som jeg havde taget et par stykker med hjem af, og syntes at de var fantastiske. Jeg synes at det var nemmest med den første oprskrift på  Read more »

Møde med Kanelgiffelkongen

De medbragte kanelgifler til onsdagens kursusdag var muligvis en FAIL, men det havde dog medført noget godt med sig. Kanelgiffelkongen Jakob fra min nydannede gruppe havde taget udfordringen op. Og til gruppemødet om fredagen blev der bagt de mest lækre og svampede kanelgifler. Billedet taler næsten for sig selv. Dog skal det siges at det  Read more »

Kanelgiffeleksperiment take #2 – ny opskrift

Efter at have postet om mit kanelgiffelforsøg på facebook og linket til min ukanelgiffeliserede hjemmeside, fik jeg endnu en opskrift på kanelgifler. Denne her kommer fra Astrid: Kanelgifler: 6 spsk vand 50 g gær Lidt salt og 3 spsk sukker 50-100 g smeltet smør 7-8 dl mel KOLDT smør, kanel, sukker og evt marzipan    Read more »

Kanelgiffelterror – eller mangel på samme

Som lovet kommer der nu endelig en opdatering. Langt om længe, skrevet d. 29. april. Hvad skete der med de lovede kanelgifler, som oprindeligt var tiltænkt at blive bagt til mit 2 timers oplæg om webcommunities til Superhelteseminar med Prosa? Jeg fik travlt. Jeg blev presset. Og jeg skulle samtidig af med min elskede bil  Read more »

Mandag d. 10. april 2012 (tror jeg at det var) – kanelgiflen forsøg 1.0

I et forsøg på at forberede et oplæg kom jeg til at bage kanelgifler. Jeg har nu set lyset og set at kanelgifler nødvendigvis må blive en fortsat del af mit liv. Opskriften skal dog finpudses, da jeg ikke synes at der var “snask” nok i denne. Jeg spiste dem endda alle sammen selv på  Read more »